Sminktetovls

 

 
 

UTÓÁPOLÁS
 
 
 
A tetoválást követően átlátszó színű savó távozhat az első 2-3 napban a bőrből, melyet tiszta de benedvesített vattakoronggal finoman le kell törölni. 
Szemöldök tetoválás esetén, 2-3 nap benedvesített vattakoronggal törénő tisztítás mellett a var leeséséig napi 1-2 alkalommal a kapott utóápoló készítménnyel VÉKONYAN be lehet kenni a tetoválást. Az utóápolót fültisztító pálcikára téve, vékonyan bekenjük a tetovált területet majd 1-2 perc eltelte után bendevesített de nem vizes vattakoronggal áttöröljük azt, megelőzve ezzel a savó rászáradását. 
 
Szemhéj tetoválás után a területet nem szükséges kenni, amennyiben nagyon húzódna, szintén VÉKONYAN fülpiszkálóra tett Bephantennel bekenhető.   
Száj tetoválás után a nedves vattakoronggal naponta többször szintén át kell törölni a tetoválást, elkerülve a távozó savó rászáradását, és a szájat az első naptól kezdve naponta akár 5-6 alkalommal is fülpiszkálóra tett utóápolóval kenni kell. 
Nedves vattakoronggal csak maximum az első 2-3 napon törölhető bármely tetovált terület, aztán csak az utóápolót kell használni.
(szabad kézzel még kézmosás után sem kenhető a tetoválás, csakis tiszta fülpiszkálóval)
Vékonyan kell kenni, hogy a bőr tudjon levegőzni alatta.
A tetovált területtől és bőrtípustól függően a var, pörk 3-7 nap alatt esik le, a vart tilos kapargatni, mosni, piszkálni. 
Szemöldök és szemhéj tetoválás esetén 5-7 nap, míg szájsatír esetén 3-5 nap alatt esik le a var.
A var leesése után a tetoválás utóápolóval való kezelését érdemes 1 hétig folytatni, mert a tetovált terület húzódhat, száraz érzetet kelthet, könnyebben sérül.  A felületen fehér hártyaréteg keletkezik a pörk leesése után, amely fakónak, halványnak, helyenként foltosnak láttathatja tetoválást, a szín 4-8 hét alatt érik be tetoválástól és bőrtől függően. 
A tetoválás színe nem marad olyan erős, mint frissen elkészített állapotában, hiszen a gyógyult szín, a bőrben és nem annak felszínén lesz látható gyógyulás után.
1-2 hétig tilos, uszodába, szaunába, gőzbe, szoláriumba, tűző napra menni, valamint izzasztó sport tevékenységet folytatni. 
Tilos továbbá az arcon kozmetikai kezelést végeztetni.  Miután a var leesett érdemes a teljes gyógyulást megvárni a szoláriumozással, mert a szín beépülését nagyban befolyásolja… illetve 50spf stifttel kell kenni a tetoválást, hogy a napozás hatására ne változzon a bevitt pigment színe.
Szájtetoválásnál előfordulhat herpesz kialakulása (csak abban az esetben ha a vendégnek korábban is volt már herpesze), mely az esetek 70-80%-ában Telviran 800mg vényköteles gyógyszer szedésével elkerülhető, mely a tetoválás előtt 3,- és utána is 3 napig szedendő. (Ez ügyben kérem a háziorvossal való előzetes konzultációt!)
Az ingyenes 1-szeri korrekció, (amennyiben szükséges) szemöldök és szemhéj tetoválás esetében legkorábban 4-6 hét után, de  2 hónapon belül végezhető,
szájtetoválás esetében legkorábban 6-8 hét után korrekciózunk, és 3 hónapon belül.

A korrekcióra a vendégnek kell jelentkeznie, amennyiben azt elmulasztja, a fent említett idő intervallumon belül, a későbbiekben a korrekció nem minősül ingyenesnek.


 

A képek saját tulajdont képeznek, mindennemü képlopás és felhasználás jogi következményekkel jár!©2015 | Web: Kilmike