Sminktetovls

 

 
 

UTÓÁPOLÁS
 
 
 
 

 

A tetoválást követően átlátszó színű savó távozhat az első 2 napban a bőrből, melyet tiszta de benedvesített vattakoronggal NAGYON FINOMAN LE KELL TÖRÖLNI.  

Szemöldök tetoválás esetén, 2 nap benedvesített vattakoronggal törénő tisztítás mellett a var leeséséig napi 1-2 alkalommal a kapott utóápoló készítménnyel VÉKONYAN be lehet kenni a tetoválást. Az utóápolót fültisztító pálcikára téve, vékonyan bekenjük a tetovált területet. 

  Szemhéj tetoválás után a területet nem szükséges kenni, amennyiben nagyon húzódna, szintén VÉKONYAN fülpiszkálóra tett Bephantennel bekenhető.   

 Száj tetoválás után a nedves vattakoronggal naponta többször szintén át kell törölni a tetoválást, elkerülve a távozó savó rászáradását, és a szájat az első naptól kezdve naponta akár 5-6 alkalommal is fülpiszkálóra tett utóápolóval kenni kell. 

 Nedves vattakoronggal csak maximum az első 2 napon törölhető bármely tetovált terület, aztán csak az utóápolót kell használni.

  (szabad kézzel még kézmosás után sem kenhető a tetoválás, csakis tiszta fülpiszkálóval)

 Vékonyan kell kenni, hogy a bőr tudjon levegőzni alatta.

 A tetovált területtől és bőrtípustól függően a var, pörk 3-7 nap alatt esik le, a vart tilos kapargatni, mosni, piszkálni. 

 Szemöldök és szemhéj tetoválás esetén 5-7 nap, míg szájsatír esetén 3-5 nap alatt esik le a var.

 A var leesése után a tetoválás utóápolóval vagy Bepanthennel való kezelését érdemes 1 hétig folytatni, mert a tetovált terület húzódhat, száraz érzetet kelthet, könnyebben sérül.  A felületen fehér hártyaréteg keletkezik a pörk leesése után, amely fakónak, halványnak, helyenként foltosnak láttathatja tetoválást, a szín 4-8 hét alatt érik be tetoválástól és bőrtől függően. 

 A tetoválás színe nem marad olyan erős, mint frissen elkészített állapotában, hiszen a gyógyult szín, a bőrben és nem annak felszínén lesz látható gyógyulás után.

 1-2 hétig tilos, uszodába, szaunába, gőzbe, szoláriumba, tűző napra menni, valamint izzasztó sport tevékenységet folytatni. 

Tilos továbbá az arcon kozmetikai kezelést végeztetni.  Miután a var leesett érdemes a teljes gyógyulást megvárni a szoláriumozással, mert a szín beépülését nagyban befolyásolja… illetve 50spf stifttel kell kenni a tetoválást, hogy a napozás hatására ne változzon a bevitt pigment színe.

 Szájtetoválásnál előfordulhat herpesz kialakulása (csak abban az esetben ha a vendégnek korábban is volt már herpesze), mely az esetek 70-80%-ában Telviran 800mg vényköteles gyógyszer szedésével elkerülhető, mely a tetoválás előtt 3,- és utána is 3 napig szedendő. (Ez ügyben kérem a háziorvossal való előzetes konzultációt!)

 Az ingyenes 1-szeri korrekció, (amennyiben szükséges) szemöldök és szemhéj tetoválás esetében legkorábban 4-6 hét után, de  2 hónapon belül végezhető,  szájtetoválás esetében legkorábban 6-8 hét után korrekciózunk, és 3 hónapon belül.

 A korrekcióra a vendégnek kell jelentkeznie, amennyiben azt elmulasztja, a fent említett idő intervallumon belül, a későbbiekben a korrekció nem minősül ingyenesnek.


 

A képek saját tulajdont képeznek, mindennemü képlopás és felhasználás jogi következményekkel jár!©2015 | Web: Kilmike