UTÓÁPOLÁS

A tetoválást követően átlátszó színű savó távozhat az első 2 napban a bőrből, melyet tiszta, csap alá tartott és teljesen kinyomkodott, tehát csak nyirkos, benedvesített vattakoronggal NAGYON FINOMAN LE KELL TÖRÖLNI.

A friss tetoválás ápolása

2 nap után, vékony var réteg keletkezik a bőrön, mely kb. 7 napig marad fent. 

Szemöldök tetoválás esetén, 2 nap benedvesített és kinyomkodott vattakoronggal törénő tisztítás után a 3. naptól a var leeséséig max. napi 1-2 alkalommal a kapott utóápoló készítménnyel VÉKONYAN be lehet kenni a tetoválást. Az utóápolót fültisztító pálcikára téve, vékonyan bekenjük a tetovált területet. 

kovács-varju-vera-smintetoválás-utóápolás

Szemhéj tetoválás után a területet nem szükséges kenni, amennyiben nagyon húzódna, szintén VÉKONYAN fülpiszkálóra tett Bephantennel bekenhető.

Száj tetoválás után a nedves vattakoronggal naponta többször szintén át kell törölni a tetoválást, elkerülve a távozó savó rászáradását, és a szájat az első naptól kezdve naponta akár 5-6 alkalommal is fülpiszkálóra tett utóápolóval kenni kell.

Nedves vattakoronggal naponta többször csak az első 2 napon törölhető bármely tetovált terület, a 2 nap letelte után, minden nap este egyszer a területet nagyon finoman áttöröljük. A továbbiakban, a var leestéig, napi 1x VÉKONYAN bekenhető a tetoválás.

(szabad kézzel még kézmosás után sem kenhető a tetoválás, csakis tiszta fülpiszkálóval)

Vékonyan kell kenni, hogy a bőr tudjon levegőzni alatta.

A tetovált területtől és bőrtípustól függően a var, pörk 3-7 nap alatt esik le, a vart tilos kapargatni, mosni, piszkálni. 

Utóápolás 3-7 napig

Szemöldök és szemhéj tetoválás esetén 5-7 nap, míg szájsatír esetén 3-5 nap alatt esik le a var.

A var leesése után a tetoválás utóápolóval vagy Bepanthennel való kezelését érdemes 1 hétig folytatni, mert a tetovált terület húzódhat, száraz érzetet kelthet, könnyebben sérül. A felületen fehér hártyaréteg keletkezik a pörk leesése után, amely fakónak, halványnak, helyenként foltosnak láttathatja tetoválást, a szín 4-8 hét alatt érik be tetoválástól és bőrtől függően.

A tetoválás színe nem marad olyan erős, mint frissen elkészített állapotában, hiszen a gyógyult szín, a bőrben és nem annak felszínén lesz látható gyógyulás után.

Tilos

1-2 hétig tilos, uszodába, szaunába, gőzbe, szoláriumba, tűző napra menni, valamint izzasztó sport tevékenységet folytatni.

Tilos továbbá az arcon kozmetikai kezelést végeztetni. Miután a var leesett érdemes a teljes gyógyulást megvárni a szoláriumozással, mert a szín beépülését nagyban befolyásolja… illetve 50spf stifttel kell kenni a tetoválást, hogy a napozás hatására ne változzon a bevitt pigment színe.

Herpesz

Szájtetoválásnál előfordulhat herpesz kialakulása (csak abban az esetben ha a vendégnek korábban is volt már herpesze), mely az esetek 70-80%-ában Telviran 800mg vényköteles gyógyszer szedésével elkerülhető, mely a tetoválás előtt 3,- és utána is 3 napig szedendő. (Ez ügyben kérem a háziorvossal való előzetes konzultációt!) 

Korrekció

Az ingyenes 1-szeri korrekció, (amennyiben szükséges) szemöldök és szemhéj tetoválás esetében legkorábban 4-6 hét után, de 2 hónapon belül végezhető, szájtetoválás esetében legkorábban 6-8 hét után korrekciózunk, és 3 hónapon belül.

A korrekcióra a vendégnek kell jelentkeznie, amennyiben azt elmulasztja, a fent említett idő intervallumon belül, a későbbiekben a korrekció nem minősül ingyenesnek.

Mentsd le ezt a kisokost!

Így mindig tudni fogod mit kell, mit szabad és mit nem…