Sminktetoválásról

Mit tegyek sminktetoválás előtt?

 • Szájsatír tetoválás előtt a szájat 5 napig Bepanthen krémmel puhítsd, így előkészítve a tetoválásra.
 • Amennyiben herpeszre hajlamos vagy, saját felelősségre a száj tetoválás előtt 3 nappal Telviran gyógyszert bevehetsz, amit a beavatkozás után további 3 napig szedj.
  (amennyiben kérdésed volna, telefonon szívesen adok bővebb felvilágosítást)
 • Tiszta, nem sminkelt arccal érkezz a megbeszélt időpontra.
 • Légy kérlek pontos, ne késs el!
 • Ha kontaktlencsét viselsz, és szemhéj tetoválást készítünk, hozz magaddal szemüveget és lencse tartót is!
 • Szemhéj tetoválás után a haza úton viselj vezetéshez napszemüveget

Mit nem szabad sminktetoválás előtt!

 • Tartós szempilla (szemhéj tetoválás előtt) vagy szemöldökfestés 2-3 napon belül 3D épített pillával érkezni szemhéjtetoválásra
 • Arctisztítás vagy peelinges kozmetikai kezelés és szemöldök gyanta 2-3 napon belül
 • Szoláriumba menni 3 napon belül, mert leégett/sérült bőrre nem tetoválunk
 • Szemöldök festét 1 héten belül
 • Koffein tartalmú ital fogyasztása az eljárás előtt 2-3 órával
 • Aszpirin vagy egyéb vért higító gyógyszer vagy táplálékkiegészítő bevétele
 • C vitamin bevétele a tetoválás előtt 3 nappal
 • Halolaj kapszula bevétele a tetoválás előtt 1 héttel
 • Alkohol fogyasztása az eljárás előtt 24 órával
 • Nyugtató és bármilyen Anfetamin származék használata

A sminktetoválás menete

A KOZULTÁCIÓ az első szakasz.
Általában erre közvetlen a tényleges tetoválás előtt kerül sor, de konzultációra lehetőség van külön időpontban is, ám ez leginkább akkor javasolt ha a vendég már meglévő, kopott, más által készített tetoválásán szeretne változtatni. Ebben az esetben, a személyes találkozó előtt kérem, küldjön teljes arcos, illetve csak az adott területről is külön közeli képet.
A konzultáció során átbeszéljük a lehetőségeket, a vendég személyiségéhez és arcához leginkább illő formát tervezünk együtt.

Ez minden esetben közös munka, hiszen először meghallgatom a vendég elképzeléseit, majd én is javaslatot teszek, hogy így garantáltan tökéletesen az arcához és a személyiségéhez illeszkedő sminktetoválást kapjon.

Ezt követően… először is fertőtlenítem a tetoválandó felületet, majd a felkenem az érzéstelenítőt…a vendéggel a hatóidő leteltéig beszélgetünk, megtudom milyen elképzelési vannak a színeket illetően, majd kikeverem a pigment színt amit mindenki számára egyénileg és külön készítek, nem egy színt használok, ellenben van, hogy 5-6 árnyalatot keverek össze ahhoz, hogy a vendéghez leginkább illő színt elérjem. Ezután megnézzük milyen a bőrén, mennyire illeszkedik a színeihez, módosítunk ha kell az árnyalaton…
Eztán letörlöm az érzéstelenítőt és jön a mérés fázisa… a pontos mérés fontos része sminktetoválás készítésének…
A mérések után berajzolom a formát és együtt elemezzük, változtatunk ha kell…
Ha a forma elfogadásra került, és mindkettőnk tetszését elnyerte, megkezdem a tetoválást, amit a vendég egy, a kezében tartott tükörrel bármikor megleshet.

A TETOVÁLÁS során nagyon finoman juttatom a bőrbe a pigementet, és több rétegben, hogy a bőr ne sérüljön feleslegesen. Minden törlésnél újra és újra érzéstelenítek, így az eljárás minimális kellemetlen érzéssel jár, vagy a legtöbb esetben teljesen fájdalommentes. A tetoválás időtartama területtől függően általában 1-2 óra hossza, de ez az idő jó hangulatban telik.
Az utolsó simítások előtt még egyszer közösen megnézzük szükséges-e bármilyen változtatás.
Majd a tetoválás végeztével letisztítom a bőrt és a sminktetoválást utóápolóval lekenem… A vendéget ellátom az utóápolásra vonatkozó utasításokkal (azért nem tanácsokat írtam, mert az utópolást mindig szigorúan és pontosan be kell tartani, csak így garantálható a tökéletes, szép eredmény!)
A frissen elkészült tetoválás sötétebb színű mint amilyen gyógyultan lesz, sőt a finom var miatt ami a bőrön 2 nap múlva képződik még erősebb színt mutathat, de a tényleges gyógyult állapota 4 hét múlva ennél 30-40%-al világosabb lesz.

A következő időpont, mikor találkozunk a KORREKCIÓ, ha szükséges. Erre a tetoválás követő legkorábban 4. héten, de maximum 2 hónapon belül kerül sor.
Ez már jóval rövidebb ideig tartó eljárás, mely során a javítjuk azokat a részeket amelyek esetleg hiányosan gyógyultak, hiszen mindenki bőre más és más, ez teljesen természetes ugyanakkor a korrekció része a tetoválásnak, éppen ezért ez benne van az árban, nem jár többlet költséggel amennyiben a korrekciós időn belül kerül rá sor.
A korrekció végeztével, még be kell tartani ugyanúgy az utóápolási utasításokat, és ezt követően a vendég már csak élvezi a tartós sminkje áldásait…és bízom benne elégedetten néz reggelente a tükörbe egy széles mosollyal az arcán.
Sminktetoválás után lásd: UTÓÁPOLÁS

A tetoválás módja

Manapság a sminktetoválást erre külön kifejlesztett professzionális gépekkel végzik. A tűk orvosi fémből készülnek és a bőrbe pontszerűen juttatják be a pigmentet (festékanyagot).

Napjainkban már teljesen megszokott, hogy tetoválást viselünk, ki-ki a maga ízlésének megfelelőt.

Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk az életre szóló tetoválás és a néhány évig megmaradó kozmetikai tetoválás (sminktetoválás, permanent make up) között.

A kétféle tetoválás között elsősorban technikai különbség van: az élethosszig tartó testtetoválás készítésekor a bőr aljáig tetoválnak, míg a kozmetikai tetoválásnak pontosan meghatározott korlátai vannak: kizárólag a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig tetoválunk. Ezért is olyan népszerű, hiszen 2-4 évig marad a bőrben, utána eldöntheti viselője, hogy szeretne-e újat, esetleg mást.

Az apró szépséghibákat – mint a gyér vagy rövid szemöldök, a kicsi, közelülő szem vagy éppen a keskeny, kicsi, szabálytalan száj – ki lehet vele javítani, illetve tökéletesebbé lehet varázsolni. Természetesen akkor is jól alkalmazható, ha nem szépséghibát korrigálunk, hanem az amúgy tökéletes vonalakat hangsúlyozzuk, nyitjuk a tekintetet, teltebbé varázsoljuk az ajkat, gyakorlatilag egy szép nappali sminket készítünk el.

Gyakori kérdés, hogy miért nem tanácsos az arcon végleges tetoválást készíteni: az arc degenerációs folyamatai, ahogy ráncosodunk nem kímélnék az odatetovált kontúrvonalakat sem. Képzeljünk csak el egy 20 éves korban tetovált szemkontúrt, hogy néz az ki további 20-30 év elteltével?! Különös tekintettel a közkedvelt “cicásított” szemnél bizony 1-2 centivel lejjebb kerülhetne a vonal, ami meglehetősen groteszk látványt nyújtana.

Mindegy milyen géppel és kiegészítőkkel dogozunk?

Nem, bizony! Az egyszerűbb, csak kézi egységből és adapterből álló, olcsóbb árfekvésű gépek tűi oldalirányba is kimozdulnak, ezért szaggatják a bőrt, így több korrekcióra van szükség és ritkán marad tartós a sminktetoválás. A professzionális gépek tűi csak le – fel irányban mozognak, így a bőrt a legkisebb mértékben sértik, korrekcióra alig van szükség. A jó minőségű pigment és a hatásos fájdalomcsillapító szerek, amik közül a jobbak vérzéscsillapító hatással is bírnak, hogy a vér ne mossa ki a frissen betetovált pigmentet szintén elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy igazán nívós munkát végezhessünk.

Bejelentkezés kizárólag telefonon,
a +36 30 548 6851 telefonszámon MUNKANAPOKON 16:30 és 18:00 óra között.